top of page

Zsebbibliánk 3. része


Isten /Elohim különleges módon vezetett minket lépésről lépésre. 2 éve kaptam egy ‘39-es Csia fordítású Római levelet. Akkor azt gondoltam, hogy Pál leveleit adjuk majd ki legutoljára, (5. részként), de beleolvasva megfogott. Mindig vonzott a Római levél, de nem értettem, és most érthetőbbé vált. Ezzel kellett folytatni, így a Levelek kiadása megelőzte a Lk-ApCselt és a Máté blokkot is. Csoda, hogy 82 évig volt elrejtve, előkészítve ez a különleges Római fordítás nekem, hogy a Levelek kiadását segítse! Mikor erre rájöttem, megérintett Elohim vezetése, és a zsebbiblia sorozatunk fontossága.


Pál apostol mindegyik levele nagyon különleges-sé vált számomra, ahogy elkezdtük szerkeszteni. És még most is, ahogy kész könyvként, levélként már másodszor olvasom. Igazi kincsek, naprakészek, ezekkel szembesülünk a mai gyülekezetekben is. Örülök, hogy ragaszkodtam a Shalom szóhoz. Éreztem, hogy kell a többlet a békesség helyett. És mire elkészült mennyire felértékelődött a Shalom jelentése ebben a feldúlt világban?!


Jesua feltárta előttünk mind a 13 levél kulcsszavát, ami az egyik különlegessége. Nyomtatott betűvel kellett jelölni a hangsúlyos részeket, a verseket is pont így tördelni, rímekbe szedni, és jelölni, hogy melyik ÓSZ-i könyvből idéz. Mindennel célja volt, még a levelek sorrendjével is. Így már érthető, hogy Pál miért pont így írta meg őket. Újra, egybe olvasva csak gyönyörködöm bennük. Nem tudok betelni velük. Olyan, mintha nem is mi készítettük volna!


Felismertük, hogy senki nevét nem szabad említeni, akik ezen dolgoztak, mert itt mindent a Szent Szellem/Ruah szerkesztett egybe. Övé a dicsőség, nem emberé! Még az egyesével való fóliázás sem volt tévedésből. Nemcsak, hogy ne sérüljön a szállításnál, de Kegyelem, hogy kibonthatjuk, elolvashatjuk és megérthetjük. Ilyen nagy kincs!

Valaki más ismerte fel, hogy ennek a résznek zöld legyen a fedele, mert szabad jelzést kaptunk, hogy menjünk el a világba hirdetni az Evangéliumot. Ez a gyönyörű, felkent, erőtel-jes szobor alkotás annyira tökéletes a fedélképnek, mint az előző kettő. Éreztem amikor megláttam ezt a szobrot is a Visszatérő Király ima- és szoborparkban, hogy valami égészen különleges; több van benne, mit amit látok, és belém égett.


Imádkozom azért, hogy amint Elohim jelenléte kiáradt, és most is ott van a szoborparkban, azt érzékeljük a Levelek olvasása közben is. Jesua megszólít minket, Elohim félelmében válaszoljuk erre a meghívásra, és töltsük be a saját feladatunkat, küldetésünket az Ő nagy tervében!


Shalom! (Több, mint elég életének minden területén!)







56 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page