top of page

ÁSZF

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

hatályos 2024.03.28-tól

Jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) az 

Új Remény Alapítvány (továbbiakban: Kiadó)

Székhely:     3950 Sárospatak, Petőfi u. 20.
Képviselő neve:     Meleg Attila
Nyilvántartási szám: 05-01-0001383
Adószám:     18428566-2-05
Közösségi adószám:  HU18428566
Telefon:     +36 20 886 4993
E-mail cím:     ujremeny@ujremeny.org
Honlap:     www.ujremeny.org
Tárhelyszolgáltató:     Wix.com, Inc.

 

által nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Vásárló) jogait és kötelezettségeit határozzák meg. A www.ujremeny.org weboldalon keresztül a jelen ÁSZF-ben meghatározott feltételek mellett lehet a Kiadó által kínált termékeket megvásárolni.


VÁSÁRLÁS A WEBSHOPBAN

Vásárlás menete, megrendelés, a vásárlás költségei

Válassza ki a webshop kínálatából a megfelelő Kiadványokat és tegye azokat a "Kosárba". A kiválasztott Kiadványok mellett feltüntetett árak forintban értendők, bruttó árak, az ÁFÁ-t tartalmazzák. A Kiadó az általános forgalmi adóról szóló törvény szerinti adóalany, ezért az általa értékesített termékeket 5% ÁFA terheli. 

A megrendelt Kiadványok szállítási díjai Magyarországon:

A Kiadó a megrendelt termékeket MPL vagy GLS Futárszolgálattal házhoz szállítja. A szállítási díjat a Vásárló viseli oly módon, hogy a szállítási díj a számlán feltüntetésre kerül. 

Posta MPL szállítással

   Banki előreutalással Postán maradó, Postapont, Csomagautomata:

    1.000 -  49.999 Ft-ig  990 Ft

    50.000 Ft-tól  ingyenes a szállítás!

   

   Házhoz szállítás banki előreutalással: 

    0-10 kg  1.990 Ft 

   10-20 kg  2.990 Ft

 Utánvétel külön kérésre az ujremeny@ujremeny.org e-mail címre jelezve, 

                  plusz díja: 380 Ft


Magyarország területén a 50.000 Ft fölötti megrendelésnél a Kiadó átvállalja a szállítási díjat. Sárospatakon minden megrendelés ingyenesen átvehető az előre megbeszélt helyen. 


Szállítási és fizetési feltételek


Ha egy Vásárlótól azonos napon több megrendelés is érkezik, ezek a szállítási díjak szempontjából külön kerülnek figyelembevételre. Amennyiben az Ügyfél a 2. rendelés leadásakor jelzi és erre a Kiadó visszajelzése alapján még van lehetőség, a Kiadó összevonhatja a megrendeléseket. Összevonást csak abban az esetben tudunk elvégezni, ha a szállítási cím azonos a megrendeléseknél. A már teljesítés alatt álló csomagok utólagos összevonására nincs mód.


Vásárló adatainak megadása

A megrendelést a Kiadó weboldalán keresztül csak akkor lehetséges, ha a Vásárló a megrendeléshez szükséges valamennyi adatot maradéktalanul kitölti. Az e-mailcímét és a telefonszámát a kézbesítő Futárcég számára kérjük el. A Kiadó nem tartozik felelősséggel a tévesen vagy pontatlanul megadott személyes adatok miatt keletkezett teljesítés késedelme, meghiúsulása miatti vásárlót ért kárért! 

 

A Vásárló a megrendelés leadásával kijelenti, hogy a jelen ÁSZF-et elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el.

A Kiadó a Vásárló megrendelésének megérkezését követően köteles a Vásárló részére a vásárlást e-mailben visszaigazolni. Amennyiben e visszaigazolás az ajánlat elküldésétől számított 48 órán belül a Vásárló részére nem érkezik meg, akkor a Kiadó ajánlati kötöttsége, illetve a Vásárló bárminemű kötelezettsége minden további feltétel nélkül, automatikusan megszűnik.

A webshopban lehetősége van a Vásárlónak regisztrálni. Regisztrálhat a webshop bármelyik oldala esetében a fejlécben látható "Regisztráció" menüpontban, vagy a megrendelés keretében a Kosár véglegesítése és a megrendelés leadása során. Amennyiben Ön korábban regisztrált és belép a weboldalra, abban az esetben a vásárlásnál, a Kosár véglegesítésekor a rendszer automatikusan betölti a megrendelésbe a regisztrációnál megadott személyes adatait. A regisztrációval kapcsolatos adatkezelési rendelkezéseket az Adatkezelési szabályzatban olvashatja.


Kiadványok ajándékba


Lehetőség van arra, hogy a vásárló ajándékként 3. személy részére vásároljon meg Kiadványokat. Ilyenkor a vásárló személyes adatain túl a megajándékozott személy kézbesítéshez szükséges személyes adatait is meg kell adni. Csak így tudja a Kiadó teljesíteni a megvásárolt Kiadványok kézbesítését a megajándékozott részére. A megajándékozott személyes adatainak a megadásáért (azok helyessége és jogszerűsége) minden felelősség a vásárlót terheli!


A szerződés létrejötte és megszűnése

A megrendelőlap hiánytalan kitöltését követően a "Rendelés feladása" ikonra kattintva adhatja le a megrendelését. A sikeres megrendelésről a Kiadó automatikus e-mailben tájékoztatja a vásárlót a megrendelése részleteiről és a megrendelés számáról. 

A weboldalon a Kiadó által mindenkor kínált Kiadványok és azok megvásárlásának feltételei a Kiadó szerződéses ajánlatának minősülnek. A megrendelés sikeres leadásán túl, a vásárló a vételár megfizetésével együtt a Kiadó szerződéses ajánlatának az elfogadását is jelenti. A felek között a Kiadványok megvásárlására irányuló adásvételi szerződés a vételár vásárló általi megfizetésével jön létre. A Kiadó az így létrejött szerződés alapján válik kötelessé a megrendelt Kiadványoknak a vásárló részére történő megküldésére. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy ha az utánvételt, kézbesítéskor való fizetési módot választotta, akkor, ha a Fizetési módok pont alatt jelzett határidőn belül nem történik meg a vételár megfizetése, úgy a Kiadó – hacsak a jelen ÁSZF máshogy nem rendelkezik – a megrendelés sikeres leadásától számított 30 napon belül felszabadul az ajánlati kötöttsége alól, az adásvételi szerződés nem jön létre a Kiadó és Ön között. A jelen ÁSZF-nek a megrendeléssel történő elfogadásával Ön hozzájárul, hogy a fizetési határidő eredménytelen elteltét követően a Kiadó megkeresheti Önt e-mailben, telefonon, hogy ezzel elősegítse a megrendelésben vállalt fizetési kötelezettsége teljesítését, az adásvételi szerződés létrejöttét.

Az adásvételi szerződés a Kiadó és Ön között az Ön által kitöltött megrendelés szerinti tartalommal és a jelen ÁSZF szerinti feltételekkel jön létre. Emiatt nagyon fontos, hogy a megrendelést pontosan töltse ki! A weboldalon a megrendelés véglegesítése előtt a weboldal felkínálja a megrendelés ellenőrzésének/módosításának a lehetőségét. Kérjük, hogy figyelmesen olvassa el a megrendelést a véglegesítést megelőzően!

A jelen ÁSZF alapján megkötött szerződések magyar nyelvűek. A vásárló megrendelésével a felek között a jelen ÁSZF szerinti tartalommal létrejövő szerződés írásbeli szerződésnek minősül.

A Kiadó a megrendeléseket a teljesítés, azaz a megrendelt Kiadványok kézbesítés céljából a kézbesítő Futárcégnek való átadását követően a szavatossági idő végéig (szerződéskötés + 2 év) tárolja az esetleges panaszok intézése végett. A szavatossági idő elteltével a megrendeléseket és a bennük rögzített személyes adatokat a Kiadó törli a nyilvántartásból. Ezzel kapcsolatban további rendelkezéseket az Adatvédelmi szabályzat tartalmaz.


Fizetési módok

A megvásárolni kívánt Kiadványok kiválasztása után a megrendelőlap kitöltésével ki kell választania, hogy milyen módon kívánja a megrendelt Kiadványok vételárát megfizetni. Lehetősége van a megrendelés leadásakor előreutalással fizetni, továbbá a megrendelt termékek átvételkor készpénzben, vagy bankkártyával a kézbesítő Futárcég részére.

Átvételkor történő készpénzes/bankkártyás fizetés választása esetén a "Rendelés feladása" ikonra kattintást követően a weboldal tájékoztatja a megrendelés sikeres leadásáról. A Kiadó kiszállítás előtt e-mailben küldi meg az Ön részére az átvételkor megfizetésre kerülő vételárra vonatkozó számlát. Ekkor csak a megrendelt Kiadványok vételárának egyidejű megfizetése esetén veheti át a megrendelését a kézbesítő Futártól. A megrendelés átvételének elmaradása esetén "A szerződés létrejötte és megszűnése" pont alatt írtak megfelelően irányadók.


Szállítási feltételek

A megrendelt Kiadványok kézbesítését a Kiadó a Posta MPL által teljesíti.

A vásárló által megrendelt Kiadványokat azok megjelenését követő legkésőbb 3-7 munkanapon belül adja át a Kiadó kézbesítésre az igénybe vett kézbesítő Futárcégnek. A kiszállítás időpontjáról a kézbesítő Futár tájékoztatja a vásárlót.

Lehetőség van a megrendelt Kiadványok ingyenes házhozszállítására Sárospatakon. A Kiadó a megrendelt Kiadványokról a számlát kiszállítás előtt e-mailben küldi meg. A sárospataki házhozszállításnál banki előreutalással vagy  készpénzben lehetséges kifizetni a megrendelt Kiadványok vételárát! Amennyiben a vásárlót a számla kiküldésével az ingyenes házhozszállítás lehetőségéről történt tájékoztatást követően 10 napon belül nem lehet elérni, kiszállítani a megrendelt Kiadványokat, úgy a Kiadó szabadul az ajánlati kötöttsége alól "A szerződés létrejötte és megszűnése" menüpontban foglaltak szerint, a szerződés teljesítésére azt követően nem köteles.


Elállás joga, visszavásárlási feltételek

A jelen ÁSZF alapján a www.ujremeny.org weboldalon keresztül leadott megrendelések teljesítésétől a vásárló a megrendelés sikeres leadásának a weboldal által visszaigazolt napját követően indokolás nélkül elállhat.

Az elállási határidő a megrendelés vásárló általi kézhezvételének napjától számított 14 nap. A vásárlónak tudnia kell igazolni a kézhezvétel napját, és ezt az igazolást csatolnia kell az elállási nyilatkozatához.

A vásárló írásban, e-mailben elküldött nyilatkozattal gyakorolhatja elállási jogát. Az elállási nyilatkozatot a jelen ÁSZF "Cégadatok" fejezetében rögzített e-mailcím-re kell megküldeni a fenti határidőn belül. Az elállási nyilatkozatban kifejezetten nyilatkozni kell arról, hogy a vásárló gyakorolni kívánja jogszabályban foglalt elállási jogát a vásárlással kapcsolatban. Ezen kívül a nyilatkozatban meg kell jelölni a:

 

  • vásárlás időpontját (a Kiadó visszaigazoló e-mailjében foglaltak szerint)

  • megrendelés átvételének napját, ahonnan az elállási határidőt kell számítani

  • vásárló nevét

  • címét 

  • megrendelés számát 

Ezek hiányában, vagy ha egyéb okból a Kiadó nem tudja beazonosítani, hogy az elállási nyilatkozat mely megrendelésre/vásárlóra vonatkozik és határidőben benyújtásra került-e, úgy az elállási nyilatkozatot nem tudja elfogadni. 

Elállás esetén a vásárló köteles a visszaküldésre kerülő Kiadványok biztonságát, sérülésmentességét megfelelően biztosító csomagolásban (legalább olyan csomagolásban, amelyben az az ő részére kézbesítve lett), ajánlott küldeményként az elállási joga gyakorlásától számított 14 napon belül visszaküldeni a Kiadó részére. A visszaküldés költségeit a vásárló viseli. Elállás esetén a vásárló a Kiadvánnyal együtt a vonatkozó számlát is köteles visszaküldeni a Kiadó részére!

Az elektronikusan megküldött elállási nyilatkozat kézhezvételét követő legfeljebb 14 napon belül a Kiadó a vásárló által a részére kifizetett összeget – a megfizetéssel azonos módon – visszatéríti a vásárlónak, feltéve, hogy ezen határidőn belül a visszaküldött Kiadványt sértetlen állapotban megkapta. A Kiadó jogosult levonni a visszatérítendő összegből a visszaküldött Kiadvány nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának értékét.


Szavatosság

A Kiadót a Polgári törvénykönyvben foglalt kellékszavatossági kötelezettség terheli, amennyiben a megrendelés teljesítése keretében hibás Kiadványokat küld meg a vásárlónak. Tekintettel a Kiadványok terméksajátosságaira, szavatossági igényként kijavítást nem, csak kicserélést vagy árleszállítást kérhet a vásárló, vagy a vásárlástól elállhat. Szintén a Kiadványok jellegére tekintettel a Polgári törvénykönyv szerinti termékszavatossági igény nem értelmezhető. Szavatossági igénye érvényesítése céljából a Kiadóval a "Cégadatok"-nál rögzített elérhetőségeken veheti fel a kapcsolatot. A szavatossági jog egyebekben a Polgári törvénykönyv szabályai szerint illeti meg a vásárlót.


Panaszügyintézés helye, módja

Panaszait írásban a "Kapcsolat” menüpontban megadott címekre küldött levélben/e-mailben/telefonszámon teheti meg, telefon esetében munkanapon 9-16 óra között. Panaszainak elintézéséhez szükséges, hogy közölje a kérdéses megrendelésben feltüntetett miden adatot, beleértve a megrendelés visszaigazolt számát, hogy azonosítani tudjuk a panasszal érintett teljesítést.

A telefonon érkező panaszokat azonnal megvizsgáljuk és tájékoztatjuk álláspontunkról a panaszost, illetve lehetőség szerint orvosoljuk a panaszt. Ha a vásárló nem ért egyet a szóbeli panaszára kapott válasszal, akkor jegyzőkönyvet veszünk fel a panaszról. Ebben az esetben az alábbiak szerint, az írásbeli panaszokra vonatkozó rendelkezések szerint járunk el.

Az írásbeli panaszokat megvizsgáljuk és legfeljebb 15 munkanapon belül megválaszoljuk. Válaszunkat indokoljuk. Amennyiben válaszunkkal nem ért egyet, úgy felügyeleti szervünkhöz fordulhat panaszával. Felügyeleti szerveink a következők:
- megrendeléssel kapcsolatban (adatbeviteli hibák javításának lehetősége, visszaigazolás) az illetékes fogyasztóvédelmi hatóság;
- jogszabály szerinti kötelező tájékoztatás, adatok kötelező közzétételének elmulasztása esetén az illetékes fogyasztóvédelmi hatóság, illetve a Gazdasági versenyhivatala, amennyiben a mulasztás a gazdasági verseny érdemi befolyásolására alkalmas (bővebb információt a www.gvh.hu weboldalon talál);
- elektronikus hirdetéssel kapcsolatos szabályok megsértése esetén a Nemzeti Hírközlési Hatóság (bővebb információt a www.nhh.hu weboldalon talál);
- a termék minőségét, a szavatossági jogok érvényesítését, a fogyasztók tájékoztatását és a panaszügyintézést az illetékes fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzi;
- az ÁSZF tartalmának jogszerűségét az illetékes fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzi.
Társaságunk tevékenységének ellenőrzésére nézve az illetékes fogyasztóvédelmi hatóság a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Sárospataki Járási Hivatal. Bővebb információt a http://www.kormanyhivatal.hu/hu/borsod-abauj-zemplen/
Szervezet/jarasihivatalok/sarospataki-jarasi-hivatal weboldalon talál.

A panaszokra vonatkozó levelezéseket 3 évig megőrizzük.

A Kiadó tevékenységével kapcsolatos jogvitában a B.-A.-Z. Megye Miskolci Békéltető Testület, 3525. Miskolc, Szentpáli u. 1. (www.bekeltetes.borsod-megye.hu) jogosult eljárni. 

Payment Methods
bottom of page